Fietsen en mountainbiken

Het Sauerland is een fantastische omgeving om recreatief/sportief te fietsen en leent zich ook uitstekend voor Mountainbiken. Bij de Tourist Information in Winterberg-Niedersfeld is heel veel informatie te verkrijgen evenals routekaarten voor vele fietstochten in de directe omgeving.

Verkehrsverein Niedersfeld (600m afstand) 

Openingstijden Ma-Vr 10.00u – 12.00u en 14.00u – 16.00u, Za. 10.00u – 12.00u.
Adres: Josefsweg 1, Niedersfeld
Telefoon: 02985 / 550
E-mail: info@niedersfeld.de
– Informatie voor zomer en winter, Fiets- en Wandelkaarten, Brochures, Sauerland-Card, 
  Stadsplattegronden, Vaktijdschriften, Tips.


Sauerland App

Deze tochten-app geeft tips, foto’s, beschrijvingen van wandeltochten, hoogteprofielen, logeeradressen en info’s over 1500 wandel- en fietstochten en ong. 5000 bezienswaardigheden en tips voor een aangename vrijetijdsbesteding in het Sauerland (en Siegerland-Wittgenstein).

Bikepark Winterberg (9,5 km afstand)

Het bikepark in Winterberg bestaat uit 10 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau (ook geschikt voor kinderen) tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn. Bij het bikepark is het mogelijk om een mountainbike te huren.

Adres: Kapperundweg 3, 59955 Winterberg
Telefoon: 02981 9199909
E-mail: info@bikepark-winterberg.de
Website: https://www.bikepark-winterberg.de/

Trailpark Winterberg (9,4 km afstand)

Het trailpark is met een lengte van 20km aan trails het grootste vrij toegankelijke uitgezette trail netwerk in Sauerland. Geniet van de uitdagende parcoursen alleen of in een groep, als beginner of als gevorderde. Er zijn routes voor alle niveaus! Om precies te zijn 7, variërend van licht, gemiddeld tot zwaar.

Adres: Großraumparkplatz am Bremberg P3,P4,


Pro-biker verhuur (8,2 km afstand)

Downhill en freeride bikes kunnen gehuurd worden bij het bikepark. Wil je een Cross Country (oftewel een allround) mountainbike huren? Dan kun je terecht bij Pro Biker aan de ‘Am Waltenberg’ weg, een klein stukje ten oosten van het centrum. Naast een fiets huren kun je hier ook kleding en materialen kopen.

Adres: Am Waltenberg 49, 59955 Winterberg
Telefoon: Tel: +49 2981 1715
E-mail: mail@pro-biker.de
Website: https://pro-biker.de/