Golf

Het Sauerland leent zich uitstekend voor een paar mooie rondes Golf. Het landschap met haar middelgebergte heeft vele hoogvlaktes, is dunbevolkt en met de vele meren en dalen heb je een prachtig gebied om te golfen. Er zijn vele golfterreinen die verspreid liggen over geheel Sauerland. En je kunt op vele golfniveaus terecht, van beginners tot gevorderden.

Golfclub Winterberg (8 km afstand)

De Golfbaan van Golfclub Winterberg ligt op de flanken van een van de vele bergen net buiten Winterberg. In tegenstelling tot wat een ieder zou verwachten van een golfbaan in een wintersportomgeving kent deze golfbaan wel hoogte verschillen, maar zijn die aanzienlijk minder dan veel van de banen in de omgeving. De 9 holes van deze baan zijn prima te lopen.

Adres: In der Büre 20, 59955 Winterberg
Telefoon: 02981 1770
Email: info@golfclub-winterberg.de
Website: www.golfclub-winterberg.de

Schmallenberg Golfclub (26 km afstand)

Golfen voor zowel beginners als gevorderden. Er is een golfbaan met 27-holes (bespeelbaar als par-72) en een oefenbaan met 6-holes voor iedereen. Voor die laatste baan heb je geen lidmaatschap of ervaring voor nodig. Deze golfbaan bestaat uit 3 lussen: Ost, West en Nord. 

Lust West ligt op een heuvelrug en geeft je technisch gezien de meeste uitdaging met de vele doglegs en blinde holes. Lus Ost is het meest glooiend en slingert door het dal. Lus Nord is als laatste aangelegd en bestaat uit een zeer afwisselend parcours met een groot aantal downhill slagen en je hebt mooie uitzichten over de prachtige Sauerlandse dorpjes.

Adres: Über dem Ohle 25, 57392 Schmallenberg-Winkhausen
Telefon: 02975-8745
Website: https://www.golfclub-schmallenberg.de/

Golfclub Brilon (24 km afstand)

Vrij jonge golfbaan (1996). Fairways, greens en waterhindernissen zijn afwisselend gecombineerd met een heerlijk uitzicht over de heuvels van het Sauerland. Deze 9 holes golfbaan ligt aan de rand van hanzestad Brilon en is zeker een bezoek waard.

Adres: Hölsterloh 6, 59929 Brilon
Telefoon: 0 29 61 / 53 55 0 (Anrufbeantworter wird abgehört)
E-Mail: info@golfclub-brilon.de
Website: https://gc-brilon.de/

Golfclub Möhnesee (50,4 km)

Golfclub Möhnesee ligt aan de rand van het stuwmeer de Möhnesee in het noordelijke Sauerland. Deze prachtige 18 holes baan biedt u prachtige vergezichten over het landschap “Arnsberger Waldes”. Vanaf hier is een uitstapje naar het stuwmeer zeker de moeite waard.

Adres: Frankenufer 13, 59519 Möhnesee-Völlinghausen
Telefoon: 02925 – 49 35
E-mail: info@golfclub-moehnesee.de
Website: https://www.golfclub-moehnesee.de/

Golfclub Sellinghausen (36 km afstand)

​Deze 9-holes golfbaan in de buurt van Bad Fredeburg is een kleine golfbaan met de informele sfeer.

Adres: Auf der Fuhr 5, 57392 Schmallenberg
Telefoon: 02971 908274
E-mail: info@golfclub-sellinghausen.de
Website: https://gc-sellinghausen.de/